neděle 10.2.2013

Účastníci středečních veřejných závodů v hale na Olympu byli svědky historického odhalení. Naši atleti právě na těchto závodech představili novou kolekci našich oficiálních dresů. Tuto premiéru doplnili i několika výbornými výkony.
Na závody nás dorazilo vcelku dost. Našich 12. účastníků a 25 startů v disciplínách- úctyhodné číslo. Účast byla celkově vysoká. Dorazilo mnoho atletů nejen z Prahy, ale i z Českých Budějovic, Kladna, Chebu, Pardubic a dalších.
První se představili naši dálkaři. Dominik, Michal a Vojta. Bohužel tentokrát se nikomu z našich nepodařilo dosáhnout svých top výkonů, takže se finále obešlo bez naší účasti.
Při probíhající chlapecké dálce odstartovala šedesátka dívek. V ní do bloků zaklekla Adéla s Julčou a Petrou. Všechny tři holky si zde vylepšili svá osobní maxima, takže pochvala.
Po holkách si začali nastavovat bloky kluci. Zde jme měli velké zastoupení- Dominik, Míra, Martin Máša, Kryštof, Michla, Matěj a Vojta Košař. Své maxima si zde zlepšili Martin, Míra, Kryštof a hlavně Matěj, který zaběhl 60m až nad očekávání. Michal s Vojtou si zde vylepšily svá letošní maxima, ale zatím nedokázali navázat na loňské výsledky. Dominik s časem 7,73 sice zaostal za svým osobákem, ale z nějakých 130 závodníků byl 3. nejrychlejší.
Ze sprintu se do sektoru dálky přesunula Adéla. Zde si vylepšila svůj letošní nejlepší výkon na 429cm a o pouhý 1 cm se nedostala do finále, smůla, ale jinak výkon dobrý.
Jen co se doběhaly poslední rozběhy na 60m mohly holky začít se skokem vysokým. Petra Melicherová si zde posunula své osobní maximum na 140cm!!! A to letos šla jen 1 závod a vlastně žádný trénink- super, gratulace!!!
Mezitím se zpožděním byla zahájena koule žáků. Dominik a po dlouhé nemoci navrátivší Jirka Šindelář poslali 4 Kg náčiní do vzdálenosti 8,36m respektive 7,93m. Zde klukům nejvíce dělala problémy technika, kterou zatím neměli možnost moc natrénovat.
Po tom všem přišla na řadu královna laktátových běhů- 300m. Nejdříve si ji vyzkoušely holky. Sestry Adéla a Julie se s tratí a kyselinou mléčnou popasovali vcelku slušně. Julie zdolala trať za 54,22 a Adéla stáhla čas dokonce až pod 50s- 49,26- jen je škoda, že se rozhodčí spletli a v konečných výsledcích jí napsali špatný čas.
Osobáky padali i v chlapeckém závodě. Martin, Kryštof, Míra a Michal. Michal zaběhl nadočekávání dobře, když vyhrál svůj rozběh v čase 46,04- výborný výkon. I ostatní kluci běželi skvěle. Míra s Martinem se zlepšili dokonce o 2 vteřiny. Špatně taky neběžel Kryštof. Pro něj to byla premiéra a s tratí se také statečně popral.

Závěr obstarali opět vytrvalci v běhu na 1500m. V žácích útočil na vylepšení svého výkonu z přeborů Prahy Matěj Višňa, což by mu zajistilo účast na mistrovství republiky. Ač měl závod dobře rozběhlý, ke konci mu došly síly a časomíra se zastavila na 5:21,97 a to je 4 vteřiny za jeho medailovým během z přeborů.
K premiérovému startu mezi žákyněmi na této trati nastoupila Tereza Špačková. Ta závod rozběhla rozvážně a svým stupňujícím tempem se pomalu prodírala dopředu a ke konci měla dokonce tolik sil, že téměř celé závěrečné kolečko běžela sprintem. Běžela tak výborně, že v rozběhu obsadila 2. místo. Její čas- 5:42,29 znamená momentálně 11. místo v republice a to ve starších žákyních, v mladších to je dokonce 3. nejlepší výkon v republice. To zatím znamená, že může uvažovat o startu na mistrovství ČR v Jablonci nad Nisou.
Premiéra dresů se opravdu povedla. Téměř všichni naši závodníci si zlepšili svá osobní maxima. Před námi už jsou jen přebory Prahy mladších žáků konané 26.2. právě na Olympu.

(můžeš být první, kdo přidá komentář)
Stvořeno pro Firefox a Explorer v Plzni a Radotíně 2005-08 RSS 2.0