středa 12.9.2007

Po stopách Emila Zátopka jsme se vypravili na legendární stadion do Houšťky nedaleko Staré Boleslavi. Přízvisko legendární není novinářskou kudrlinkou, ale holou pravdou – Emil Zátopek tu překonal několik světových rekordů. Poháněni vidinou zlepšení našich osobních rekordů a ukončení letního lenošení jsme si v Houštce zazávodili dokonce dvakrát.

Poznat atmosféru legend jsme přijeli poprvé ve středu 22. srpna. Martin a Tomáš vsadili na své osvědčené disciplíny a podle výsledků se nerozhodli vůbec špatně. Dobře rozjetý výlet do Polabí jsme zakončili konzumací pizzy ve Staroboleslavské pizzerii. Plni atletických a gastronomických zážitků jsme naplánovali návrat.

Na rozdíl od slunečného počasí naší první návštěvy byla středa 5.září klasický den doznívajícího léta: 7,5 °C, občasné sluneční přeháňky, vítr a déšť. Přesto jsme s Honzou podali výkony, za které jsme si dali… no, jen vzpomeňte… pi… no pistáciovou zmrzlinu na Staroboleslavském náměstí.

Cestou domů jsme si zpívali „Svatý Václave, vévodo české země, kněže náš, pros za ny boha, svatého ducha! Kyrieleison!“. Ano všichni jste zajisté poznali píseň Svatý Václave z přelomu 12. a 13. století. Co jiného by nás mělo napadnout, když jsme projížděli kolem kostela, kde byl zavražděn přemyslovský kníže Václav.

Na shledanou v další novince, třeba z finále mistráku, který proběhne 20.9. na AC Praha 1890 a na který Vás všechny srdečně zveme a očekáváme bouřlivé fandění!

S pozdravem Martin

Autor:

E-mail:

ICQ:


Stvořeno pro Firefox a Explorer v Plzni a Radotíně 2005-08 RSS 2.0