úterý 17.4.2007

Po vzoru jiných úspěšných sportovců jsme se i my začátkem dubna vypravili na vysokohorské soustředění. Konkrétně jsme trávili velikonoční prázdniny spolu s několika atlety pražského USK v horské chatě v Horní Malé Úpě. Opojeni velmi teplým dubnovým počasím jsme byli překvapeni, že nám je na horách zima i v teplákové soupravě, a že je tam dokonce i sníh.

Přesto jsme se nenechali odradit a v chladném čistém vzduchu, pravda o něco chudším na kyslík, jsme ani trochu neslevili ze svého tréninkového plánu. Hlavní náplní bylo posilování, vrhy a sprinty do kopce. Rád bych poděkoval majitelům hosrké chaty U Dolu za několikaminutové propůjčení louky k tréninkovým účelům.

V rámci odpočinku jsme pak navštívili naše severní sousedy v Polsku a pokochali se historickými památkami města Jeleni Gora (dříve Hirshberger).

Vrcholem celé akce byl výstup na nejvyšší vrchol ČR - Sněžku (1602m). Výstup jsme zvládli nejen bez kyslíkových přístrojů, ale dokonce i bez bund, čepic, rukavic, map, svačin a turistických bot. Pevně věřím, že nebudeme jediní pražští zástupci, kteří úspěšně zdolali vrchol.

Autor:

E-mail:

ICQ:


Stvořeno pro Firefox a Explorer v Plzni a Radotíně 2005-08 RSS 2.0