Druhý den pro nás byl opět úspěšný. Bronzovou medaili získal Matěj Višňa v běhu na 1500m, ale vše postupně.
Hned na začátku programu nás čekaly finálové běhy na 150m. Tam se podařilo proklouznout jen Dominikovi, který si účast zajistil 4. nejlepším výkonem v rozbězích z minulého dne. Bohužel 1. dráha mu kýženou medaili nepřinesla, skončil o pouhé 2 setiny sekundy čtvrtý.

Na programu nás dále zajímaly boje o medaile v dálkařském sektoru, kde jsme mezi žákyněmi měli i naší Adélu Slámovou. Ta prvním pokusem skočila slibných 422cm. Bohužel tento pokus byl nakonec její nejdelší a o 4cm jí uteklo finále.
I v další skokanské disciplíně jsme měli zástupkyni- Petru Melicherovou, a to ve skoku do výšky. Ta ač se zezačátku prala s technikou, postupně zdolala výšku 125cm, 130cm i 135cm. Bohužel výška 140cm jí už nebyla souzena. I tak je to dobrý výkon protože zaostala jen o 1 centimetr za svým osobním maximem, a to prakticky bez tréninku.
Stejně s Petrou se rozběhl závod ve skoku dalekém žáků. Zde si chtěl Dominik trochu spravit náladu. Nakonec byl vcelku spokojený. Ve 3. serii skočil 498cm a dostal se do finále, kde měl další 3 pokusy. Ikdyž ty také nevypadali špatně, více se již nezlepšil.
Závěr patřil vytrvalcům. V běhu na 1500m žáků jsme měli hned trio běžců- Radim Pišl, Martin Olšanský a Matěj Višňa. A právě posledně jmenovanému se podařilo dosáhnout na stupně vítězů. Závod měl od začátku jasného vítěze- Slávistického běžce Kuriše, který od začátku běžel mnohem rychleji, než zbytek startovního pole. Matěj se většinu závodu držel na 2. místě před běžcem z Újezda. Ten mu bohužel v posledním kole výrazně utekl a Matěj už nemohl zachytit jeho nástup a tak protnul cílovou pásku na 3. místě a v solidním čase 5:17,13, což na první závod a po středečníck 3km je dobrý výkon. A ani naši zbylí závodníci neběželi špatně. Martin s Radimem se střídali v určování tempa a v závěrečném finiši byl úspěšnější Radim, který jako čtvrtý v cíli dosáhl času 5:25,23. Martin doběhl pátý s časem 5:27,69.
Tyto přebory pro nás byly opět úspěšné. Doufám, že počet medailistů bude každým rokem stoupat. Pro většinu starších žáků to byl závěr sezony. Už je jen čekají poslední veřejné závody ve středu 6. února. Mladší mají před sebou ještě své přebory Prahy, konané 26. února. A pak už jen pro některé republika v Jablonci.

Autor:

E-mail:

ICQ:


Stvořeno pro Firefox a Explorer v Plzni a Radotíně 2005-08 RSS 2.0