Poslední týden v červenci sliboval nádherné letní počasí a tak se 7 elitních atletů, dva trenéři a odborný dozor z Radotína vydalo vstříc Kolínu na letní soustředění. Nabitý třífázový trénink nabídl mnoho alternativ na téma atletika a našel se i čas na vodní radovánky. 
Cesta do Kolína byla společná. Na Hlavním nádraží jsme nasedli do vlaku směr Kolín. Sestava Julča Bergmanová, Julča Slámová Adéla Slámová, Michal Hoše, Adam Provazník, Radim „Justin“ Pišl a Dominik Dlouhý s trenéry Petrem a Martinem a odborný dozor paní Pišlová cestu bez potíží zvládli. Ubytováni jsme byli v ubytovně na zimním stadionu, který byl cca 700m od stadionu. Co se týče stadionu, tak z toho jsme byli nadšení. Zcela nově vybudovaný ovál se všemi sektory si všichni tak užívali, že jsme občas zapomněli i na jídlo. Plnou penzi jsme měli zařízenou hned vedle atleťáku u fotbalového stadionu. I tam jsme si vrněli blahem, neboť si nás tam náramně hýčkali.
A jak asi tak vypadal jeden den těchto atletických galejí? Na nelidské vstávání před sedmou a ranní běh s rozcvičkou si nikdo moc nestěžoval ;-) Pak přišla snídaně s následným odpočinkem před dopolední fází. Ta, stejně jako odpolední, se konala na stadionu. V průběhu celého týdne jsme si prošli všechny disciplíny, se kterými se můžeme setkat, vyjma kladiva. Což znamená, že jsme si několikrát vyzkoušeli i skok o tyči. Skutečně :-) Petr si vypůjči ze školy (UK FTVS) několik tyčí, (Tímto by jsme chtěli učitelům z katedry atletiky poděkovat, zejména panu Krátkému) a tak jsme po několika průpravných cvičení a skocích do písku mohli vyzkoušet i skoky přímo v sektoru, který u nás na stadionu není. Ale i další disciplíny sklidily velký úspěch, třeba výška, nebo disk (viď Julčo :-)). V poledne na nás čekal oběd a po něm chvilka regenerace. Tu jsme si pravidelně zpestřovali v zatopené pískovně Hradišťko kousek za Kolínem. Ale s ubývajícím časem nás to opět táhlo na tartan k odpolednímu tréninku. Po něm jsme se opět přesunuli do restaurace na večeři a dále na ubytovnu. K večeru jsme občas podnikali i cesty za objevováním krás města se zmrzlinou v ruce.
Celý týden jsme si užili. Stihli jsme i zahájení Olympiády. Jediné co nám uniklo, byl metalový koncert na ostrově, který byl zrušen kvůli bouři a výpadku elektřiny. Ale to nás zas tolik mrzet nemusí, neboť ten se příští rok bude konat zase, stejně jako naše soustředění.
Petr

Anonym
čtvrtek 20.12.2012 v 17:54
???
Anonym
neděle 2.9.2012 v 15:03
Budou tu fotky??
Autor:

E-mail:

ICQ:


Stvořeno pro Firefox a Explorer v Plzni a Radotíně 2005-08 RSS 2.0