úterý 17.11.2009

Podzim pro atleta bývá ve znamení konce sezony a nabrání nových sil před zimní přípravou. Přesto vždy na radotínské atlety ještě čekají dvě důležité sportovní akce.
Minulý měsíc (10. října), jak již bývá tradicí, se uskutečnil na našem atletickém stadionu Radotínský trojboj. Počasí, jak už bývá zvykem, bylo typicky podzimní, sem tam i skáplo, ale radostný pocit z pohybu nám nezkazilo. Letos se zúčastnil velký počet závodníků, celkem jich bylo 88. Největší zastoupení bylo v nejmladších kategoriích. Elévů a nejmladšího žactva bylo necelých 60. Premiérově se vyhlašování výsledků konalo přímo na stadionu a pro první tři byly připraveny medaile. S tím bylo spojeno i plno komplikací a zmatku. Z chyb se poučíme do příštího ročníku. Jinak bych chtěl poděkovat všem závodníkům za účast a hlavně rozhodčím a pomocníkům za spolupráci. Děkuji.
Další velkou akcí pro radotínské atlety a nejen pro ně, byl 76. ročník Velké kunratické. Na tento známý přespolák se sjíždějí atleti z celé republiky. Radotínských atletů se sešlo celkem 26. Po loňských úspěších, hlavně v mladších kategoriích, jsme byli zvědaví, jak si naši povedou letos. A opět nezklamali! V nejmladší kategorii „kluci mladší“ dosáhl Alexandr Polák na 3. místo v konkurenci 150 chlapců. Gratulujeme!!! I chlapci z kategorie „starší kluci“ se také nenechali zahanbit. Adam Provazník a Michal Hošek se v konkurenci starších chlapců umístili na skvělém 8. respektive 12. místě. V této kategorii se dále umístili David Polák na 40. místě, Mathias Machálek na 65. místě a Petr Svoboda na 123. místě. Z děvčat se představily v kategorii „mladší děvčata“ Amélie Kratochvílová, která doběhla jako 76. V kategorii „starších děvčat“ doběhla Melicharová Petra na 23. místě, Špačková Kateřina na 36., Veselá Barbora a Hobzová Kateřina obsadily shodné 41. místo, Seidlerová Kristýna skončila na 63. místě, Linhartová Veronika doběhla 97., Císařová Kateřina 111. a Batíková Barbora 121. Mezi staršími, kteří mají start u altánu, se jako první na trati objevil Martin Růžička. Byl to jeho první start v kategorii „starší žáci“ a po doběhu se mohl radovat z 31. místa. Ženskou část v barvách Radotína reprezentovala trenérka Milada Růžičková, v kategorii „žen“ a její dcera Tereza v kategorii „juniorek“. A vůbec si nevedly špatně, Tereza ve své kategorii obsadila pěkné 8. místo a Milada 24. ve své kategorii. Na start hlavního závodu se v mužské kategorii neohroženě postavili atleti Petr Dubský a bratrské duo Michal a Pavel Pilíkové. Po překonání nejobávanějšího kopce, tzv. Hrádku, na kterém závodníci šplhají pomocí lan upevněných na stromech podél výběhu a celkovém odeběhnutí závodu si mohli oddychnout, že opět tento závod doběhli ve zdraví. Petr se umístil 113., Michal 265. a Pavel 314. Fotky ze závodu si můžete prohlédnou na našich stránkách a kompletní výsledky naleznete na internetových stránkách Velké kunratické: www.velkakunraticka.cz

Petr Dubský

(379779376)
neděle 22.11.2009 v 11:29
Pěkná novinka Petře. Doufám, že tvá tvorba nezůstane jen u této!
Autor:

E-mail:

ICQ:


Stvořeno pro Firefox a Explorer v Plzni a Radotíně 2005-08 RSS 2.0