úterý 22.9.2009

Završení naší týmové sezóny proběhlo v Jičíně, kde se v neděli 20.9. konala baráž o II.ligu. Do ní buď jako vítězové krajských přeborů, a nebo jako předposlední z II.lig postoupily následující družstva:

TJ Lovochemie Lovosice, Sokol Královské Vinohrady Praha, AC Slovan Liberec B, AC TJ Jičín, BAK Bechyně, ASK Děčín, AC Start Karlovy Vary, TJ Spartak Vlašim, TJ Spartak Slatiňany a proti soutěžním pravidlům i Atletika Jihlava, která skončila ve II. lize na posledním místě. Měla tedy automaticky spadnout do krajského přeboru bez možnosti účasti na baráži. Věřme, že toto závažné porušení pravidel se stalo jen z pouhé neznalosti…

Nás fakulťáků se na východ Čech sjelo 23, což je nejvíc za celou sezónu i existenci týmu.

Slunečný baběletní den ku atletice zval, ideálnější počasí jsme si asi těžko mohli přát. Dobrý pocit z teploty kolem 25 stupňů, vlhkosti těsně pod 60% mírně kalil protivítr na cílové rovince.

Před první disciplínou, kterou bylo v 13:30 5000m chůze, mě a Radima čekala porada vedoucích družstev. Tam ještě nic nenasvědčovalo tomu, že nám pořadatelé budou házet doslova a do písmene štafetové kolíky pod nohy a svévolně zkracovat délky hodů. Předznamenání „potíží“ bylo nepochopitelné vyřazení našich závodníků z většiny disciplín. Místo rozcvičování jsme byli nuceni vézt tvrdá jednání s řídícím závodu, aby se z většiny našeho týmu nestali jen diváci.

Nyní ve zkratce k průběhu závodu. Diskvalifikačně ošidnou pětikilometrovou trať došel z třech našich chodců jen na 7. místě Filip Hubáček a připsal tím pro tým první 4 body. V dálce si pro 4 bodíky za výborných 623cm doskočil Jirka Vinš. Na start běhu na 5000m jsme se těšili nejen my ,ale i fanoušci českého moderního pětiboje. Barvy FTVS nehájil nikdo jiný než stříbrný medailista z MS 2009 v moderním pětiboji David Svoboda. Stylem start cíl ukázal, že i po zaslouženém tréninkovém odpočinku, má běžeckou formu a jako jediný náš závodník získal plný počet 11bodů a s celkem 19 získanými body lídrbodařem týmu. Dalším reprezentantem v našich řadách byl vojenský pětibojař Michal Škobrtal (18,75 bodů), který uspěl ve všech třech (se štafetou čtyrech) svých startech, 400m za 51.44, dává tušit, že náročná příprava z vojenského pětiboje se dá zúročit i na dráze. Přes hranici 10 bodů se ještě přenesl Michal Štohanzl (14,25 bodů) a matador týmu Radim Jebavý (10 bodů), který zazářil druhým místem na kladivu. Do celkového score 107,5 bodů přispěli ještě vrhačský obojživelník Láďa Čaba, který si udělal osobák v disku i přes nepřízeň rozhodčího, skokanský mág Robert Pečonka, oddílový rekordman v oštěpu Tomáš Svoboda, nadějný překážkář Tomáš Jindra, výškařčtvrtkař Jan Posejpal, půlkař Petr Dubský a mononukleózou stížený sprinter Martin Pěkný.

Na konci závodů byly vyhlášeny výsledky s Jihlavou na prvním místě. My jsme obsadili 6 tedy první nepostupové místo, kdy nám na páté Karlovy Vary chybělo 17.5bodů.

Protože Atletika Jihlava na závodech startovala neprávem, podali jsme proti jejímu startu protest. Sportovní komise Českého atletického svazu protestu vyhověla a tím jsme poskočili na 5. tedy postupové místo. Příští rok se těšme na II. ligu!

Děkuji všem našim závodníkům za účast a těším se na novou sezónu.

Martin

(můžeš být první, kdo přidá komentář)
Stvořeno pro Firefox a Explorer v Plzni a Radotíně 2005-08 RSS 2.0