V sobotu 6. 12. 2008 se uskutečnilo slavnostní vyhlášení 15. ročníku seriálu závodů v Běhu do kupců v Praze a okolí pořádané ve spolupráci s AVC ČR 1982, NOVIS Praha, PSK Olymp a s TJ Liga 100 Praha. V této soutěži jsme měli dvě želízka v ohni. V kategorii juniorů jsme už poněkolikáté měli zastoupení dvojice Milan Prouza a Petr Dubský. Petr obhajoval své loňské 3. místo a Milan dokonce 1. v celkovém pořadí juniorů. Tento seriál má 20 závodů. V každém závodě se boduje od 1. do 15. místa kdy 1. získá 15 bodů a 15. získá 1 bod. Do celkového pořadí se započítá nejlepších 10 umístění ze závodů.
Jako první z radotínského dua se představil Milan Prouza a to na závodě „Listonošův krpál“, který se běhá z Jarova do Zvole. Milan si zde doběhl pro první místo, což mu přineslo prvních patnáct bodů a tím i nastartoval svou vítěznou šňůru. Oba naši borci se sešli na třetím závodě tohoto podniku. Byl to závod Davle - Nová Březová dlouhý 4500 metrů. První doběhl Milan a za ním Petr, který si připsal své premiérové body v tomto ročníku. Stejné pořadí měl i další závod nazvaný „Jardův kopec“. Na záda našim borcům ale nepříjemně dýchalo bratrské duo Jaroslava a Martina Kubrů z týmu AC Laura, kteří se umisťovali za nimi a cenné body získávali hlavně na závodech, na kterých nebyl ani jeden z Radotíského dua. To nakonec nadělalo velké starosti Petrovi, hlavně ze strany staršího z bratrů, Jaroslava. Všechny závody se zde popisovat nedají, a proto zmíním jen ten nejzajímavější. Jako předposlední závod se pořádal Běh na Petřínskou rozhlednu, který se konal 1. října a Petr s Milanem byli u toho. Start byl u pomníku obětem komunismu na Újezdě. Běželo se 3500 metrů v Petřínských sedech až k Petřínské rozhledně, kde na běžce čekalo ještě 299 schodu do cíle na vrchol rozhledny. Umístění našich běžců bylo tradiční, Milan na 1. místě, Petr na 2. místě. Milan si zde zajistil vítězství v celém seriálu, ale Petr byl stále na 3. místě za Jaroslavem Kubrem. Stále měl šanci se umístit na celkovém druhém místě, ale musel na posledním závodě Jaroslava Kubra porazit, což se mu povedlo.
Milan Prouza se zúčastnil 10 závodů, získal celkově 150 bodů a byl neporažen.
Petr Dubský se zúčastnil 11 závodů, získal celkem 145 bodů, jeho průměrný bodový zisk ze závodu byl 14,09 a průměrné umístění v závodech 1,91.
Loňský ročník je již třetí v pořadí, kterého se úspěšně zůčastnili atleti z SC Radotín. Letos bude Milan útočit na zlatý hattrick v celkovém pořadí juniorů. Petr již bude závodit mezi muži.
Více informací na adrese: www.kopec.webzdarma.cz

Petr

Autor:

E-mail:

ICQ:


Stvořeno pro Firefox a Explorer v Plzni a Radotíně 2005-08 RSS 2.0