pondělí 31.3.2008

Kulturní dům „U koruny“ se 14.3.2008 v odpoledních hodinách stal dějištěm bilancování uplynulé atletické sezóny radotínského atletického oddílu. Vyhodnocování a oceňování atletických výkonů však letos nebylo jediným důležitým aspektem této schůze.

Letos se totiž poprvé v plné parádě představilo nové vedení radotínské atletiky. Po letech úspěšného působení předala Daniela Rejchrtová své předsednictví Michalu Pilíkovi. A jako nový trenér mužů byl všem zúčastněným představen Martin Pěkný, který převzal funkci po Karlu Winklerovi, který jako trenér působí v radotínské atletice více jak 40 let. Kdybychom měli alespoň zhruba načtrtnout, čeho všeho oba výše zmínění za dobu svého působení v radotínské atletice dosáhli, nestačil by nám na to tento měsíčník, ale každopádně jim patří velký dík o obdiv. Ostatním členům realizačního týmu patří rovněž velké uznání a budiž jim přáno hodně sil do dalších atletických let.

I v roce 2007 si atletický oddíl udržel dobré postavení v konkurenci moderních sportů, členská základna se stále pohybuje kolem 40 sportovců. Z čehož je většina ve věku přípravky. Při současné stagnaci nebo dokonce poklesu zájmu o královnu sportu v celonárodním měřítku vyvolává tento fakt velmi příjemný pocit, že v Radotíně jdeme správným směrem.

Jejich talent se samozřejmě projeví až v dalších letech, ale už teď se objevují výsledky, které určitě zaslouží obdiv. Mezi tahouny a velké naděje patří dorostenec Milan Prouza, za zmínku stojí jeho úspěch na přeborech Prahy, kde vybojoval mezi dorostenci 3. místo na trati 3000m a 4. místo na 1500m. Mezi juniory se blýskl Petr Dubský svým šestým místem. Na celorepublikovém klání pak Milan obsadil ve své kategorii v běhu na 3000m krásné osmé místo. Obdivuhodných výkonů dosáhl malý bojovník Adam Provazník, který doslova šokoval třetím místem na Velké kunratické a poté nádhernou čtvrtou příčkou na Mladých Běchovicích. V přeboru Prahy družstev mužů měl oddíl také jedno želízko v ohni. Nepatřil sice k favoritům nabyté skupiny, ale do poslední chvíle byli hoši ve hře o postup do Finále A. I přesto, že se to nepovedlo, konečné druhé místo v „Béčku“ bylo velkým úspěchem.

„Atletického Oskara“, což je celoroční soutěž o nejaktivnějšího atleta uplynulé sezóny, za rok 2007 získal dorostenec Milan prouza. V kategorii muži/junioři triumfoval junior Petr Dubský. Putovní poháry za atletický trojboj a tedy titul nejzdatnějšího atleta roku 2007 si odnesli za chlapce Martin Pěkný a za dívky starší žákyně Lucie Růžičková.

Nová atletická sezóna je již opět v plném proudu. Dveře radotínského oddílu jsou všem případným zájemcům, ve všech věkových kategoriích, otevřené. Tréninky probíhají každou středu a pátek od 16:30 na Novém stadionu.

Veškeré potřebné informace o oddílu rovněž naleznete na internetové adrese – www.atletika.org

Autor: Pavel Pilík, Michal Pilík

(můžeš být první, kdo přidá komentář)
Stvořeno pro Firefox a Explorer v Plzni a Radotíně 2005-08 RSS 2.0